RISOTTO MET TOMAAT, KROKANTE EITJE EN MOZZARELLA |
Ingrediënten: voor de risotto: 70gr rijst (carnaroli of arborio), witte wijn, olijfolie, ui, ½ tomaat, 2 eetlepels tomatensaus, bouillon, granapadanokaas, boter, 1 teentje look, rode bietensap buffelmozzarellacrème: ½ mozzarella, olijfolie krokante eitjes: 2 eieren, witte wijnazijn, bloem, broodkruim, kruiden, frituurolie |
maak bouillon klaar
doe in een kookpot water, een scheutje azijn en een beetje zout. Zet op het vuur.
Doe in het kokende water de eieren zonder schaal en kook ze 4 minuten
schep ze er uit en laat ze snel afkoelen
droog ze zeer voorzichtig en bestrooi ze met kruiden. Bewaar in de koelkast
mix apart de mozzarella met een scheutje olijfolie en bewaar de crème in de koelkast
Bak in een pan met voldoende olie het zeer fijn versnipperde ui en een in 2 gesneden teentje look. Na enkele minuutjes de tomaat in blokjes gesneden en ontdaan van zaadjes toevoegen.
enkele minuutjes daarna de rijst toevoegen en een half minuutje laten bakken. Blus met witte wijn en na het inkoken de tomatensaus en bouillon toevoegen.
- Voeg daarna voldoende bouillon toe om de rijst volledig te bedekken en laat koken (pruttelen) zonder te roeren.
- Wanneer bijna alle bouillon opgenomen is door de rijst, opnieuw volledig bedekken met de bouillon.
- Nadat de bouillon opnieuw volledig is geabsorbeerd, de gaarheid van de rijst controleren.
- Afhankelijk daarvan eventueel nog wat bouillon toevoegen (het zal alleszins nog nodig zijn om enkele pollepels toe te voegen)
meng het rode bietensap, voeg daarna de boter en vervolgens de granapadanokaas
verdeel rijst op ieder bord en leg in het midden het krokante eitje dat je vlak ervoor hebt gefrituurd in voldoende (frituur)olie en schik er verder de mozzarellacrème rond
j’apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !
LikeLike